Едно от нещата, което собственикът на всеки нов проект има наум още със стартирането, е разширяването на бизнеса. Макар да не е задължително, на това се гледа като на една от важните причини да се печели повече и повече. На практика това значи бързо увеличение на обема на предлаганите продукти или услуги. Ако вие сте собственик на онлайн магазин в условията на глобализация, несъмнено сте се замислили върху това.

Ограничение на ресурса

Не е рядко срещан случая, когато потребителите се изненадват, като получат съобщение за надвишаване на сървърното натоварване за поделения хостинг. Желанието за стартиране с „тънък“ план, който предлага ограничени ресурси е съвсем логично – в крайна сметка едва ли някой може да е сигурен как ще се развие бизнеса. От друга страна, който иска да постигне успех, трябва да го планира. На практика, всички продукти без наетите сървъри притежават някакви ограничения по отношение на използването на сървърния ресурс. Самите наети сървъри, макар да нямат лимит в използването, също са с ограничен капацитет, при това цената на тази услуга е относително висока.

Алтернативите – E-commerce поделен хостинг или VPS

Независимо как е наречен един хостинг план повечето доставчици предлагат описание на случаите, за които е подходящ или предназначен. Какво трябва да се търси в поделен план, който е подходящ за електронен магазин? Когато се продават цифрови продукти, като музика или книги, защитеният трансфер на файлове е задължителен. Хостинг планът трябва да позволява използването на защитено еднократно изтегляне на продукта. Тази схема на придобиване предпазва собственика на магазина от публикуването на линка и многократното му използване. Освен това хостингът може да осигурява интеграция с услуга за електронни разплащания.

Едно от важните качества на e-commerce хостинг плана е, че той осигурява необходимите ресурси. Това на практика означава не само посрещане на необходимостта от обслужването на магазина, но окомплектоването му с допълнителни услуги като форум например. Добавянето на секция с видео материали обикновено се оценява по достойнство от потребителите и представлява стимул за увеличаване на продажбите на цифровите продукти.

VPS хостинг

Virtual Private Server (VPS) е хостинг план с който не поделяте наетите ресурсите с друг сайт или услуга. Това е решението когато имате нужда от пълен контрол на предоставяне на услугата. Ако е-магазин на поделен хостинг започне да натоварва значително уеб сървъра и създава опасност да блокира целия сървър, твърде възможно е хостинг компанията да вземе решение за неговото времено спиране. С VPS план собственикът на магазина може прецизно да планира ресурсите и скоростта на зареждане на страниците в съответствие с натрупания опит за натоварването както и според цената, която е готов да даде за качеството на услугата.