През м. април Host.bg навърши 7 години. „Първите 7“, както е популярно да се наричат, бяха изключително динамични, както за фирмата, така и за хостинг пазара в България. Host.bg първи наложи високи стандарти за хостинг услуги и сървъри в страната и високо-компетентна техническа поддръжка.

Фирмата е създадена в края на 2003 г., но за своя рожденна дата смята 17 април 2004 г., когато привлича първия си клиент. Основатели на фирмата са Антон Титов и Богомил Павлов, които стоят в основата и на други емблематични за българския Интернет проекти и услуги. През 2005 г. Host.bg придобива Bulhosting.com, а през 2007 година става част от медийната група Санома, в лицето на дигиталната медиа Нетинфо АД. Начело на фирмата последователно са били Богомил Павлов и Антон Титов, а от началото на 2011 г. управител е Сокол Соколов.

Още от началото на своето развитие фирмата избира по-трудния, но по-перспективен подход – да разработва самостоятелно услугите за своите клиенти. Избраната стратегия дава възможност през своето развитие Host.bg да бъде водещ в областта на иновациите и да внедрява авангардни технологии, като успешно конкурира на местния пазар световните доставчици.

За първи път в страната, фирмата става риселър на регистъра на домейн имена в областта BG и подобластите Регистър.БГ, въвежда еластична хостинг услуга в лицето на стрийм хостинга и предлага Партньорска програма, която осигурява максимална ефективност и удобство за партньори и риселъри. В период на разработка е следващо клъстерно решение, което ще предостави повече възможности на клиентите на електронната поща.

Host.bg благодари на всички свои клиенти за направения избор и за изградените дългогодишни партньорски взаимоотношения и им пожелава успешни начинания и бизнес.