Както стана ясно още в края на миналата година, Verisign повиши цените на домейни с разширения .com, .net. Това доведе до верижна актуализация на цените на пакети от домейн имена от страна на регистраторите от първо ниво и техните риселъри. В тази връзка Host.bg също направи промяна в цените на някои домейни.

Следвайки своят стремеж да предлагаме най-добри услуги на възможно най-ниски цени, Host.bg няма да прави драстично увеличение в цените за регистрация (или подновяване) на домейн, за период от една година. Промените в цените ще са символични от 17,90 лв. стара цена, на 18,69 лв. за домейните .com, .net и .biz. Това прави увеличение от по-малко от 5% или със 0,79 лева от сумата за една година. Припомняме, че Verisign направи корекция в цените, поради увеличаването на разходите за сигурност и защита от DDOS (Distributed Denial of Service) атаки. Голямо значение за взетото решение e оказал бързо нарастващия брой заявки за регистрация на домейни от този тип.

Добрата новина е, че въпреки увеличените цени на доставчика, Host.bg запазва без никаква промяна цените на .info, .org и .name. Host.bg предлага, регистрация на над 15 различни вида домейни. Тук можете да проверите дали даден домейн е свободен и да го запазите за вас. От сайта на Host.bg можете да регистрирате домейни в областта .bg, както и домейни, изписани на кирилица. Домейните на кирилица от вида хостинг.com могат да помогнат за по-бързата индексация на Вашият сайт в Google и останалите търсачки. Повече информация, за предимствата на домейните на кирилица може да намерите тук.