Изминаха 8 години, откакто първият ни клиент ни гласува доверие и ни възложи на хостваме неговия сайт. За това време Host.bg  стана предпочитан хостинг доставчик за голяма част от клиентите в България. Ние предлагаме разширяваща се гама от услуги със собствено лице и професионална поддръжка, която смеем да твърдим, че представлява еталон в бранша.

По случай своята 8 годишнина Host.bg има удоволствието да ви представи три обновени и три нови плана за споделен хостинг. Новите планове: Старт, Премиум и Уеб Про попълват портфолиото по такъв начин, че клиентът може да избере и наеме точно ресурсите, които са му необходими.

Ако искате да тествате и стартирате своя проект икономично, изберете план СТАРТ. Основните параметри, от които се нуждаете при изграждането на персонален уеб сайт получавате с хостинг план ПЕРСОНАЛЕН. Когато пускате онлайн магазин или информационна услуга е добре за стартирате направо с план ПРЕМИУМ.

Хостинг план БИЗНЕС е предназначен за фирми от малкия и среден бизнес, търсещи професионални уеб хостинг и e-mail услуга. Уеб услуги с висока посещаемост или натоварени уеб приложения се нуждаят от повече процесорно време, каквото може да ви предложи план Уеб Про. Корпоративният план пък е за потребители, които имат нужда от ресурса на виртуален сървър, но не искат да се разделят с удобствата на споделения хостинг.

Заедно с новите планове Host.bg увеличава няколко от ключовите за услугата параметри на досегашните планове. Дисковото пространство на тези планове се увеличава с до 100% и става съoтветно 10 GB, 60 GB и 120 GB. Максималният размер на пощенските кутии също се увеличава със 100%, като за Персоналния план той вече е 2 GB, за Бизнес плана – 4 GB, а за Корпоративния план – 8 GB

В допълнение на всичко това, броят сайтове, които могат да се хостнат с един акаунт се увеличава от 2 на 4 за Персоналния план и от 10 на 30 за Бизнес плана. На Корпоративния план няма ограничение за броя на сайтовете. Броят на базите данни, които могат да се създадат на Персонален план също е увеличен със 100% – от 5 на 10. Броят на базите на Бизнес плана е променен от 30 на неограничен, какъвто е и за Корпоративния план.

За всички планове няма ограничение за броя на пощенските кутии, стига общият им размер да не надвишава квотата за дисково пространство за плана. Размерът на кутиите се определя от потребителя. В новите планове няма ограничение на броя на FTP потребителите и практически без план Старт, няма ограничение за броя на поддомейните и пренасочените домейни. Не на последно място трафикът, който Персоналният план предоставя също е удвоен, като е увеличен от 50 GB на 100 GB, а по-високите планове нямат ограничение за трафика.

Политиката, която Host.bg следва при конструирането на новите планове е да облекчи максимално потребителя от изкуствени ограничения. В зависимост от своите нужди той може да използва наетия ресурс предимно за мейл или уеб услуга, като потреблението може да идва от един или повече хостнати сайта. За да се осигури равнопоставеност на клиентите и надеждна работа на машините за споделен хостинг Host.bg следи за използваното от всеки акаунт процесорно време. За ваше улеснение при установяване на конкретните нужди от хостинг ресурси, индикатор за този параметър е включен в контролния панел на хостинг сървърите след 2011 г.