Host.bg продължи своята традиция да подкрепя младите хора в България, като беше един от спонсорите на младежкия бизнес форум „Изгряващи звезди“, организиран от Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ). Хостинг компанията, също така връчи наградата за „Най-добър студентски екип”. Събитието е с цел да насърчи новаторството и предприемачеството сред младите хора, както и да подкрепи техния потенциал. Форумът събра на едно място над 500 млади предприемачи. Ученици и студенти от цялата страна, мериха сили с най-различни иновативни и интересни проекти. Състезанието предостави възможност на участващите екипи да дадат публичност на проектите си, да тестват конкурентноспособността си и да получат обратна връзка относно идеите и представянето си. Също така, те имаха възможност да установят полезни контакти с евентуални партньори, клиенти или инвеститори,

сред които беше и Host.bg.

Кампанията беше открита от президента на България Росен Плевнелиев, който бе и патрон на тазгодишната проява. Сред остналите гости бяха представители на бизнеса и правителството, както и столичният кмет Йорданка Фандъкова.

Наградата „Най-добър студентски екип” грабна компания Olive Mobile. Младите студенти от Софийски университет „Св. Климент Охридски” разработват приложение за смартфони, което да улеснява хората в правилния избор на храна, всеки ден. Всички членове на екипа получиха индивидуална грамота и много нагаради от Host.bg, включително и по един безплатен хостинг, който да им помогне в разработването на бъдещи проекти.

Студентите бяха отличени, освен от Host.bg, така и от цялото жури на ДАБ с голямата награда „Най-добра студентска компания”. Заедно с това младежите получиха и възможността да представят страната ни на международното състезание на Джуниър Ачийвмънт, което ще се проведе след месец в Скопие.