Първата вълна стажуващи в Host.bg през Лято 2012, завършват своя курс. Явор, Ники и Петър от 11-и клас на Професионалната гимназия по електротехника и автоматика (бившият техникум „Киров”), прекараха 2 седмици с екипа на Host.bg. За тези 14 дни, младите ентусиасти имаха възможност да се запознаят с всички процеси на работа в хостинг компанията. Обиколиха всички отдели и се запознаха с работата във всеки един от тях.

Макар и за кратко, тримата единадесетокласници станаха част от нашия екип. Помогнаха ни да направим ъпгрейд на един от нашите сървъри, тестваха новата ни мейл услуга и ни стимулираха да подобрим интерфейса на някои от нашите уеб приложения със свежи съвети. Запознаха се със системата за мониторинг на техниката и се опитаха да намерят пролуки в нашия Контролен панел (без особен успех разбира се за тяхно съжаление).

А сега на къде?

Към лятната ваканция. Учебният процес, за тази година, за момчетата от 11-и клас приключва с края на стажа им в Host.bg. От следващата учебна година започва подготовката им за кандидатстудентските изпити. Явор и Ники вече са избрали своята бъдеща специалност. И двамата имат желание да се развиват в областта на „Компютърните мрежи” (ще ни се да вярваме, че и ние сме помогнали за техния избор). Пепи все още не е решил какво точно ще учи, но каквото и да избере, вярваме, че ще се справи отлично, точно както премина стажът му при нас!

На всички в Host.bg ще ни липсва настроението, която нашите млади приятели внесоха в офиса изминалите 14 дни, но е време и за тяхната заслужена почивка.

Благодарим ви и ви желаем успех „колеги“ ;)!