За поредна година Host.bg ще подкрепи единствения по рода си семинар в България на свободната култура и свободния софтуер- OpenFest 2012 г.

OpenFest е ежегодна среща на всички почитатели, създатели, поддръжници и нови фенове на свободните изкуства и свободния софтуер. Целта на OpenFest е да популяризира проекти, реализирани с помощта на свободен софтуер и софтуер с отворен код, както и да бъде форум за обмен на идеи и добри практики в областта.

Мотото на OpenFest е “Да споделим свободата!”

Тазгодишанта програма включва презентации на специалисти от целия свят. Влатко Костуяк от Хърватска ще говори за OpenVAS, а неговият сънародник Тихомир Кисасонди ще направи една много интересна презентация за това как могат да се използват публични услуги като google search за злонамерени действия (за да знете, какво не трябва да правите).

Харалд Уелт ще изнесе две лекции по време на OpenFest 2012.
• Osmocom.org – Community based Open Source Mobile Communications
• GNU GPL Compliance in Embedded Devices

Сред останалите лектори са Браян Дол и Хенгвелд Ник от GitHub, както и още много други.

Освен всички всички интересни лекции и тази година на OpenFest ви очакват много интересни, забавни игри и изненади, не и без помощта на Host.bg.

Host.bg, подкрепя свобните (интернет) хора. За това смятаме, че няма по-подходящо място от OpenFest, за да представим новата си инициатива в помощ на свободния софтуер в България. Host.bg ще даде 10 безплатни безсрочни (for life) Премиум хостингa, за 10 нови open source проекта. Подробности очаквайте на конференцията или четете на нашия блог.

Семинарът на свободния софтуер ще се проведе на 3-ти и 4-ти ноември 2012 г. в Интерпред (София), вход: (разбира се) свободен!

Ще се видим там!