Една от най-големите хостинг компании в България- Host.bg за поредна година е основен спонсор на фестивала на свободното творчество OpenFest 2012 г.. Тази година форумът ще се проведе на 3 и 4-ти ноември в Интерпред (София). OpenFest e единствената по рода си в България конференция, посветена на свободната култура, свободния софтуер, софтуера с отворен код и свободното споделяне на знания.

Хостинг компанията винаги е покрепяла свобоните интернет хора. За това смятаме, че няма по-подходящо място от OpenFest, за да представим новата си инициатива в помощ на свободния софтуер в България. Host.bg ще даде 10 безплатни безсрочни (for life) Премиум хостингa, за 10 нови open source български проекта.

Ние вярваме, че едно от най-важните условия, за да си успешен в интернет е сигурността, надежността и спокойствието, което може само една стабилна хостинг компания да осигури. Всички наши услуги са съпроводени от 24/7/365 техническа поддръжка на няколко нива. Това осигурява на всички наши клиенти свободата да се развиват без притеснения в българската онлайн среда.

За това и ние, от Host.bg, ще споделим за юбилейния десети пореден път свободата с OpenFest 2012.
Тазгодишанта програма включва презентации на специалисти от целия свят. Влатко Костуяк от Хърватска ще говори за OpenVAS, а неговият сънародник Тонимир Кисасонди ще направи една много интересна презентация за това как могат да се използват публични услуги като google search за злонамерени действия (за да знете, какво не трябва да правите). Харалд Уелт ще изнесе две лекции по време на OpenFest 2012.
• Osmocom.org – Community based Open Source Mobile Communications
• GNU GPL Compliance in Embedded Devices
Сред останалите лектори са Браян Дол и Хенгвелд Ник от GitHub, както и още много други.

Освен интересните теми, ви очакват и много игри, подаръци и забавни преживявания!

Елате заедно “Да споделим свободата!”– вход- разбира се свободен!