От официалния регистратор на домейни .EU- EURID , въведоха нови правила при трансфер на домейните. За тази цел трябва да се спазва следната процедура:

За да направите прехвърляне на вашия .EU домейн от една хостинг компания към друга:

– Изискайте код трансфер от настоящия регистратор на домейна. Ако не знаете кой е вашият регистратор, може да го откриете в базата данни на WHOIS.
– Изпратете кода за трансфер на нови регистратор на домейна.
След това новия регистратор ще задвижи процедурата по трансфер.

Ако искате да трансферирате вашия домейн към нов регистратор и нов собственик:

– Изискайте код трансфер от настоящия регистратор на домейна. Ако не знаете кой е вашият регистратор, може да го откриете в базата данни на WHOIS.
– След като получите кода, трябва да го изпратите до бъдещия собственик на домейна. Той от своя страна трябва да го изпрати към неговия регистратор.
След това новия регистратор ще направи прехвърлянето на собствеността на домейна.

За да направите промяна в собствеността на домейна, но искате да запазите същия регистратор е необходимо само да се свържете с реистратора на домейна и да заявите своето желание за промяна на собственика на домейна.

Важна подробност е, че кодът за трансфер е валиден само за активни домейни или такива, които са в период на карантина. Кодът няма да бъде използван за домейни, които са блокирани, запазени, оттеглени или заключени от регистъра.

Кодът за трансфер важи само 40 дни от момента на заявяването му. За това трансфера трябва да бъде инициран в рамките на този период. Ако по някаква причина това не се случи, трябва да се заяви нов код за трансфер. За повече информация за трансфер на .EU домейни, може да се обърнете към Host.bg, или да прочетете тук.