softa

Уеб хостингът в днешно време може да е нещо повече от 24/7/365 техническа поддръжка, професионален съпорт и сигурни сървъри. Уеб хостингът може да е добър помощник на вашия бизнес, стига да изберете правилната хостинг компания. В помощ на вашето онлайн представяне Host.bg предлага напълно безплатно пакет от уеб приложения, без които един малък или среден бизнес в днешно време не може.

В контролния панел на Host.bg е осигурен инструмент за инсталиране на над 250 софтуера. Softaculous включва на практика всички популярни и много специализирани уеб приложения за инсталиране с един клик. Едно от най-големите предимства е в това, че не се налага да намерите и изтеглите актуалните версии, да четете документация и да се справяте с често нелекия процес на инсталирането. Всичко става с 1 клик през Контролния панел на хостинг акаунта ви в Host.bg.

Сред полезните за бизнеса приложения можем да поставим системите за управление на съдържанието – CMS, Blog и Forum платформите, CRM системите, електронните магазини, галериите, инструментите за пускане на анкети и за отчитане на кликовете върху банери и линкове, wiki хранилищата на данни и други.

Инсталаторът предлага богат избор от портали. Освен инсталация с 1 клик на някой от най-известните системи като Joomla, Drupal, Zikula и Mambo предлагаме над 20 допълнителни решения. Сред тях: PHP-Nuke; Tiki Wiki CMS Groupware 9; Typo3 45; Pligg и много други.

За по-добрата и бърза комуникация с клиентите е необходимо да имате блог, форум или двете. Освен инсталация на най-разпространената блог платформа WordPress, Host.bg ви предлага още няколко възможности. Сред тях са над 10 специализирани блог платформи и миниблогове, като Open Blog, b2evolution, LifeType, Nucleus, StatusNet (миниблог), PageCookery (миниблог) и много други.
Заедно с блога можете да обогатите вашия сайт с някой от над 10 различни форума. Сред тях: phpBB; AEF; XMB; MyBB; Phorum; PunBB и много други. Въпрос на вкус и предпочитание е коя точно ще изберете, от предлаганите възможности.

Ако решите да отворите собствен магазин (електронен разбира се) Softaculous отново е на разположение. Имате избор от най-разпространениете платформи за електронна търговия като: Zen Cart; Magento; osCommerce; OpenCart; PrestaShop; CubeCart и още много други. Това са завършени системи, които съдържат всичко необходимо за един електронен магазин. Няма опасност да пропуснете някоя важна функция, която ще е полезна за вас или вашите клиенти. Те разполагат със система за управление на поръчките, на съдържанието, лесно редактиране на оферти, възможност за качване на множество снимки и много други.

За клиентите, чийто бизнес вече се е развил и разширил в нашия софтуерен пакет има набор от CRM системи, позволяващи съхранение и обработка на информация свързана с клиентите. Сред предлаганите софтуери, може да откриете Sugar CRM. Той е лидер на пазара на CRM системи с отворен код. От създаването си през 2004 година до сега има над 5 милиона сваляния от потребители на над 75 езика. Благодарение на него можете да изпращате таргетирани имейли, до вашите клиенти. Освен SugarCRM, имате възможност да инсталирате и тествате системи като: OrangeHRM, FrontAccounting, Dolibarr, Vtiger и други.

Wiki библиотеките ви дават възможност бързо да създавате, лесно да форматирате и да предлагате удобен достъп на служителите от фирмата до вътрешно-фирмената документация. Софтуерният пакет на Host.bg разполага с няколко различни Wiki библиотеки.

„Wikkawiki” е гъвкава и сигурна библиотека за съхранение на уеб страници. Тя е разработена на PHP и съхранява данните в MSQL база. Заема изключително малко място и работи много бързо. DokuWiki пък е приложение за създаване на текстови документи от всякъв тип. Изключително подходящ е за големи екипи от разработчици или компании. Цялата информация се съхранява във файлове, а не в база данни.

Softaculous ви дава възможност да добавяте разнообразни екстри към своя сайт. Например: галерии (Gallery, Coppermine, TinyWebGallery, ZenPhoto, phpAlbum и др., системи за клиентскта поддръжка (Crafty Syntax, Help Center Live, HESK, osTicket, Maian Support и др.), анкети и прочувания (LimeSurvey; CJ Dynamic Poll; LittlePoll; Simple PHP Poll), софтуер за управление на проекти (dotProject; phpCollab; PHProjekt; ProjectPier), управление на банерни реклами (Noahs Classifieds; OpenX; OpenClassifieds) и много други.

Всичко това получавате безплатно с всеки хостинг акаунт в Host.bg. Инсталацията отнема няколко секунди и само едно кликване на мишката!

Статията е публикувана в списание .Net.