Организираният от Студентски съвет на УНСС конкурс: „Студент на годината на УНСС 2013” тази година се проведе с подкрепата на Host.bg. Събитието се провежда за втора поредна година и вече се превръща в традиоционно. Тазгодишното издание се проведе под патронажа на ректора на университета проф. д. ик. н. Стати Статев. На тържествената церемония в аула „Максима“ бяха връчени отличията, както на студенти, така и на преподавател и служител на висшето училище, определени чрез онлайн гласуване от самите студенти.

В категорията „Студент на годината на УНСС” бяха отличени „Бакалавър“, „Магистър“, „Докторант“ и „Студент-спортист на годината“. Несъмнено най-оспорван бе призът „Бакалавър“, при който дори се стигна до „балотаж“ между Петко Иванов, Емил Любенов и Илина Мутафчиева. В крайна сметка отличието грабна Илина Мутафчиева, студент в трети курс, специалност „Международни икономически отношения“. Тя впечатли журито с активната си работа в младежкия неправителствен сектор и най-вече с факта, че е най-младият брокер на ценни книжа в България, стипендиант в „космически лагер на НАСА“, както и младежки представител за България в ООН. Наградата й бе връчена от проф.д.ик.н Валентин Кисимов, зам.-ректор по електронизацията на УНСС.

Приза в категория “Магистър” получи Яница Маринова от специалност “Бизнес журналистика”. Любка Камбурова стана победител в категорията “Доктор”. В категорията “Служител на годината 2013”, студентите избраха Атанас Димитров, кариерен консултант в Междууниверситетския център за развитие на кариерата в УНСС.

Всички победители получиха подаръци и от Host.bg. За нас като социално-отговорна хостинг компания беше истинско удоволствие да подкрепим начинанието на младите студенти през тази година и обещаваме да помагаме и за напред 😉

Повече за церемонията четете на сайта на УНСС >>