SaaS? Що е то и кое го прави най-подходящата платформа за Вашия онлайн магазин

Какво е SaaS?

SaaS е краткото означение за Software As A Service или, в буквален превод – софтуер под формата на услуга. Приложение като това прави създаването на онлайн магазин лесно и бързо. SaaS услугите са завършени решения, включващи всичко, от което имате нужда за стартирането на бизнес в сферата на електронната търговия. Подобна платформа покрива широк спектър от функционалности и върви ръка за ръка с хостинг услуга, техническа поддръжка, консултация със специалист, периодични ъпдейти и добавяне на нови функционалности.

Предимствата на SaaS услугата в детайли:

С избора на SaaS услуга за Вашия онлайн магазин Вие получавате комплексно решение, включващо и хостинг (мястото, на което ще бъде разположен вашият магазин). Едно от най-значимите предимства на този софтуер е специално изградената, cloud базирана инфраструктура. Тя е съобразена и оптимизирана спрямо платформата, подсигурявайки максимална производителност на магазина. Освен това получавате и 24/7 техническа поддръжка и мониторинг. Това Ви дава спокойствието и сигурността, че зад магазина Ви стои екип от специалисти, който се грижи за коректното му функциониране във всеки един момент.

  • Инсталация и функционалности

Вероятно сте чували, че процесът по изграждане на онлайн магазин отнема време и до голяма степен Ви прави зависими от техническите умения на програмист. Отчасти тези твърдения са верни, когато говорим за специално разработена платформа, отговаряща на Вашите индивидуални изисквания. В общия случай за търговците е най-важно наличието на стандартни функционалности, както и възможност за:

  • няколко различни метода на плащане;
  • интеграция на куриерски фирми;
  • връзка с рекламните платформи на Google и Facebook;
  • добре стилизирани теми;
  • маркетингови инструменти за повишаване на продажбите.

SaaS решенията предлагат всичко това.

Знаете ли, че ако изберете Shopiko при стартиране на собствен онлайн магазин, Вие ще можете:

  • да тествате платформата безплатно за 14 дни;
  • да направите онлайн магазин с няколко клика;
  • да получите винаги актуална версия на платформата;
  • да се сдобиете напълно безплатно с всички нови функционалности, които се разработват в Shopiko и са включени в избрания от вас план!
  • По-ниски разходи

Друго често срещано твърдение е, че за да имате онлайн магазин, е необходимо да подготвите сериозен бюджет. По-точно той трябва да е пряко свързан с мащаба на проекта и неговите цели. В масовия случай обаче, избирайки SaaS решение за създаване на електронен магазин, имате възможност да оптимизирате разходите си.

Ще ви дадем пример:
Открили сте най-подходящите за вашия бизнес продукти. Искате да започнете да ги продавате онлайн. Бюджетът ви е 1000 лв. Възможно ли е обаче да имате електронен магазин с този бюджет?

Отговорът: Да. И това не е всичко. Ще можете да дадете старт на първата си рекламна кампания във Facebook и Google Ads през първия месец.

Предлагаме ви два варианта за разпределение на разходите:

Вариант 1:
При 1000 лв. първоначален бюджет, с 429 лв. от тях можете да вземете едногодишен абонамен за магазин на Shopiko (в момента има промо предложение при предплащане за една година.) След покупката на един от плановете ще ви останат 571 лв. за стартова рекламна кампания и промотиране.

Вариант 2:
При 1000 лв. начален бюджет, тествайте за един месец план МагазинБизнес на Shopiko, което ще ви струва 69,75 лв. След покупката ще разполагате с 930.25 лв., които бихте могли да вложите в реклама и развитие на магазина си.

Изборът на SaaS решение за създаването на Вашия онлайн магазин:

  • Дава възможност да започнете онлайн бизнес в кратки срокове.
  • Оптимизира разходите Ви.
  • Спестява ресурс.
  • Дава възможност да инвестирате повече средства в реклама и да се фокусирате върху привличането на повече посетители във Вашия електронен магазин.
  • Лесно и интуитивно за използване

Едно от основните притеснения за търговците, които планират да продават онлайн, е дали ще успеят да се справят с платформата и дали биха се ориентирали лесно в нея. В основата на нейното изграждане стои винаги търговецът. Структурата на административния панел, подредбата на всички менюта, подменюта и опции обикновено са направени така, че да се достъпват с 1-2 клика.

Когато избирате най-подходящата за вашите нужди платформа, задължително разгледайте контролния панел. Проверете предоставя ли се достатъчно детайлна документация и помощна информация за функционалностите на магазина. Тествайте добавянето на продукти, категории и включването на допълнителни модули. Важно е да можете сами да управлявате своя магазин и това да е почти толкова лесно, колкото използването на Facebook! 🙂

  • Помощ от специалисти

Допълнително предимство е и фактът, че екипите, работещи върху развитието на този тип услуги, следят отблизо пазара и създават нови функционалности на база настоящи и бъдещи тенденции. Те се фокусират върху опции, които да бъдат от полза на възможно повече търговци в посока покачване ръста на продажбите и непрекъснато актуализиране на техния електронен магазин. Това са хората, които ще отговарят на Вашите въпроси и ще Ви насочват как да използвате различните функционалности в контекста на вашия бизнес. Те ще Ви консултират относно структурирането на магазина, избора на дизайн, както и за други работещи решения, които бихте могли да приложите.

Съвет: Разгледайте и другите статии в блога, отнасящи за SaaS решение, на което сте се спрели или обмисляте да приложите. Важно е при избора на партньор и подходящ бизнес план да работите с експерти и хора с дългогодишен опит. Те ще ви окажат съдействие с полезен съвет или адекватно решение на казуси, които иначе биха ви отнели много време.

И в заключение ще Ви дадем 6 примера в кои случаи SaaS решенията са чудесен избор:

  • Не искате да мислите за програмиране, вграждане на функционалности, сигурност и т.н. Искате да се фокусирате основно върху продажбите, артикулите, работата с клиенти и маркетинга на Вашия бизнес.
  • Искате да започнете да продавате максимално скоро и Ви е нужен онлайн магазин в съвсем кратък срок.
  • Бюджетът Ви е ограничен и нямате възможност да инвестирате сериозни средства в изработка на магазина.
  • Имате идея, която искате да тествате онлайн и Ви е необходимо лесно решение.
  • Търсите лесно, удобно и работещо решение за онлайн магазин.
  • Имате остарял електронен магазин, който искате да обновите, възползвайки се от съвременните функционалности и възможности за повече продажби.

Вероятно и Вие имате нужда от онлайн магазин или планирате да създадете такъв скоро. Нашият съвет е да не отлагате, а да се възползвате от 14-дневния безплатен пробен период с Shopiko.

Звезделина Георгиева
Звезделина Георгиева
Спокойно можете да я наричате СуперЗвезди. С изтънчен и неподправен усет към естетиката, Звезди привнася във всеки проект нотка на завършеност и аристократизъм. Цели право в целта, улучва и продължава по пътя към непрестанното усъвършенстване. СуперСилата й е обезоръжаващата усмивка, с която прави невъзможното възможно. Няма да е лъжа, ако кажем, че става и ляга с мисълта да помага. Това я прави отдаден колега и чудесен приятел.
5 1 vote
.
Абониране
Уведоми ме при
guest

0 Коментара
Inline Feedbacks
View all comments
Съвместна статия за маркетинг, реклама и SEO - Netpeak

13 съвета за маркетинг и реклама [Аудио]

2
Сега когато имате повече време у дома, можете да отделите енергия в SEO и добра реклама за дигитален успех. Заслужава си!
Сайтът не е само за хора с бизнес и търговия.

6 идеи за сайт, различен от онлайн магазин

8
Ако първата ви асоциация със сайт е онлайн магазин… замислете се пак. Има много други видове сайтове, които не търгуват онлайн, но си струва да се посещават.
11 мита за онлайн присъствието

11 мита за онлайн присъствието [Аудио]

2
Темата е: онлайн присъствие - от изграждането на сайт до неговото развитие и следователно развитието на Вашия бизнес. Разберете кой е първият мит за разбиване!