Опитахме се да отговорим на въпросите, свързани с промените от 31 октомври 2017 г., които ще ни зададете.

За част от промените ви разказваме във видеото, с което ви посрещаме във вашия нов клиентски профил. А отговорите на останалите въпроси, ще откриете по-долу.

 

 

Какво ще се промени, след като сте част от СуперХостинг.БГ?

Предстоят редица подобрения, които ще реализираме. С екипа на СуперХостинг.БГ обединяваме знания, усилия и компетенции, за да получите вие, нашите клиенти, в пъти по-добра услуга. Първият етап е преминаването към единен клиентски профил, през който административно да управлявате вашите услуги – да извършвате промени по вашите контактни данни, да подновявате изтичащите услуги, да достъпвате cPanel и др.
Контролният панел за управление на хостинг акаунтите (през който качвате файловете на вашия сайт и управлявате имейл акаунтите) остава непроменен.
Следващите етапи включват подобрения в инфраструктурата и прехвърляне на оборудването към изцяло нова клауд базирана хостинг платформа. При тези етапи ще усетите видими разлики в работата на вашите сайтове и пощи – те ще работят по-бързо, ще бъдат защитени от злонамерени атаки, а вие ще сте спокойни за вашите уеб проекти.
Нашият екип е тук и продължава да ви обслужва, като работим много в посока да го развиваме.
Наред с първия етап, а именно преминаването към единен клиентски профил, следват и няколко административни промени:
– имейлите за изтичащи услуги ще се изпращат от СуперХостинг.БГ – това е следствие от единната система за управление.
– фактурите ще се издават от СуперХостинг.БГ ООД.
 
За следващите подобрения предстои да ви информираме. 
 
 

Ще вдигате ли цените?

Преминаването към единен клиентски профил за управление не е обвързано с промяна в цената за настоящите клиенти. 
 
 

На сайта ви има обявени други хостинг планове с цени, различни от досегашните, на които аз съм платил?

Да. Сайтът ни претърпя цялостен редизайн като част от всички подобрения, които предстои да реализираме. За да можем да стартираме процеса по прехвърляне на сайтовете на настоящите ни клиенти към нова хостинг платформа, трябваше да спрем да активираме новозакупените хостинг акаунти на старата.
Всички хостинг акаунти, които се закупуват от новия ни сайт от 31.10.2017г., ще бъдат активирани направо на новата хостинг платформа с приложени всички защити, инструменти за лесно управление и предимства. Това наложи и актуализация на самите хостинг плановете – броя и параметрите им. Цените на новите хостинг планове на сайта са промоционални за първата година и важат при закупуването на нов хостинг план.
Всички тези предимства ще получат и настоящите ни клиенти след преминаването към новата платформа.
 
 

Аз искам да съм клиент на Хост.БГ, не на СуперХостинг.БГ. Защо да подновя при вас?

Хост.БГ е вашият хостинг партньр от повече от 13 години. Ние и СуперХостинг.БГ сме двете компании, които успяхме да направим хостинг услугите в България достъпни и използваеми.
Преминавали сме през много трудности, но крайната цел винаги е била една – вие, нашите клиенти да сте доволни, сайтовете ви да работят безотказно и да получавате една добра и работеща услуга. Това е нашата цел и занапред. Ще продължат да ви обслужват същите хора, както досега. Разликата ще е в по-добрата услуга, която ще получите.   
 
   

На кого ще плащам вече – на Хост.БГ или на СуперХостинг.БГ? 

След преминаването към единна система за управление на услугите, фактурите ще се издават от СуперХостинг.БГ ООД.
 
 

Казахте, че сайтът ми ще стане по-бърз. Кога ще стане това? 

Веднага след като сървърът, на който е разположен вашият сайт, бъде прехвърлен към новата хостинг платформа. Прехвърлянето на всички сървъри планираме да извършим поетапно в рамките на следващата година. Малко преди да преместим конкретния сървър ще изпратим имейл с детайли относно това кога ще се случи.
Новата хостинг платформа работи изцяло с ALL SSD технология. Това означава, че всичко на вашия хостинг акаунт – файлове, пощи, бази данни, се разполага на  ALL SSD дискове.
Освен ALL SSD технологията, ще разполагате с инструменти, с които да активирате кеширащи модули, както на ниво уеб приложение, така и на ниво уеб сървър. С тях ще можете да ускорите зареждането на вашия сайт още няколко пъти.
 
 

Хост.БГ ще съществува ли като марка? 

 Да, брандът Host.bg съществува. Сайтът ни също. Променя се само клиентският панел, от който управлявате и подновявате вашите услуги. Контролният панел cPanel също остава същият на този етап. След прехвърлянето към новата платформа, в него ще добавим още менюта, с които да пестите време и усилия и да управлявате по-лесно вашия хостинг акаунт.
 
 

Какво ще стане с екипа на Хост.БГ? 

Екипът на Хост.БГ, който ви е обслужвал и преди, е тук и ще продължи да ви обслужва и в бъдеще. 
През месец юни тази година се преместихме в офиса на СуперХостинг.БГ, за да можем двата екипа да работим заедно по предстоящите подобрения в инфраструктурата и услугите. Екипът, който приема плащания на място, ви очаква на бул. Д-р Г.М.Димитров 36. Следвайте табелките Host.BG.
 
 

На сайта ги няма всички услуги, ще продължите ли да ги поддържате?

Да. Всички активни клиентски услуги ще продължат да бъдат поддържани без промяна. С реорганизацията на структурата на инфраструктурата зад хостинг услугите ни, някои от тях станаха излишни, тъй като екстрите, които предлагаха са включени в новите планове, включително по-високата степен на защита, независимост на ресурсите и бързина. Ако ви е необходима специфична услуга за ваш проект, свържете се с нас, за да изберем заедно най-доброто решение.
 

Като партньор по предлагане на услугите ще запазя ли досегашните си отстъпки? 

Всички партньори с покрити критерии за отстъпки запазват преференциите, които са имали последната година. Ако сте партньор и желаете да получите повече информация за текущите си отстъпки, можете да ни пишете на info@host.bg.
 
 

Ще има ли някаква промяна в услугите ми?

Освен техническите предимства и новите възможности, които вече изброихме и които ще получат клиентите ни в процеса на преместване към новата ни платформа, всички съществуващи услуги, които сте закупили преди 31.10.2017г., се запазват непроменени.
 
 

Защо не сте ме информирали персонално за промяната?

Информацията за новия клиентски профил ще видите веднага след като влезете с вашето потребителско име и парола на адреса на предишния клиентски панел https://admin.host.bg/. Преминаването към единен клиентски профил е само административна промяна и не е свързано с промяна в цената на хостинг услугите или с работата на сайтовете и пощенските кутии.